Zgjedhjet në Kosovë : Çfarë do të thotë kjo për Shqipërinë?

Nëse flasim për zgjedhjet e 14 Shkurtit në Kosovë, mund të pritet të diskutojmë rreth qeverisjes, ndryshimeve të pritshme, reformave, demokracisë etj., Në fakt, ky shkrim do të ketë një qasje ndryshe, me qëllim reflektimin rreth rolit dhe efekteve konkrete që sjellin zgjedhjet në Kosovë mbi zgjedhejt e ardhshme në Shqipëri. Në këtë aspekt, fokus…

Read more

Përmbytjet në Shqipëri = Mungesë vizioni e infrastrukture

Përgjatë viteve dëgjojmë nëpër mediat tona rreth përmbytjeve, qoftë në Elbasan, Tiranë, Durrës, Vlorë, Shkodër apo në çdo qytet të Shqipërisë. Kjo situatë prek jetën e përditshme të banorëve të zonave ku ndodhin këto fatkeqësi natyrore. Çdo sezon, reshjet e shiut dhe përmbytjet vazhdojnë të rriten në shpeshtësi dhe në dendësi. Nga se vijnë këto përmbytje,…

Read more

Kur shteti dhe policia bëhen cigare!

Policia është manifestimi ose imazhi më i qartë i autoritetit shtetëror. Këto dy institucione kanë një marrëdhënie të ndërsjellë. Kjo do të thotë se, nëse shteti është i drejtë dhe zbaton ligjet dhe kushtetutën, edhe institucioni policor bën të njëjtën gjë. Nëse shteti vepron të kundërtën, kjo pasqyrohet edhe tek policia. Në parim, të dyja…

Read more

Si ndryshimet e vogla arrijnë të bëjnë një diferencë të madhe?

Imagjinoni sikur situata jonë profesionale, familjare dhe private të dukej vërtet aq mirë sa ne mundohemi ta shfaqim gjatë ditës, nën shoqërinë e miqve, shokëve, fisit apo edhe njerëzve të panjohur. Sigurisht, jo vetëm ti, por në nivele të ndryshme çdokush mundohet të ndërtojë një fasadë perfekte të jetës së tij sapo lind dielli. E…

Read more

Koronavirusi/ Belgjika jep vendimin, ndalon prostitucionin

Bruksel – Brukseli njihet edhe si kryeqendra e Bashkimit Europian, por në kushtet e pandemisë, ka vendosur të ndalojë ushtrimin e prostitucionit deri tani një aktivitet i ligjshëm në qytet. Belgjika ka ndër raportet më të larta të vdekshmërisë nga koronavirusi për banor në botë. Kryeqyteti belg ka ndaluar ushtrimin e prostitucionit në disa zona…

Read more

Arsimi i lartë/ Kushi publikon datën, kur do të fillojë viti i ri akademik?

Mbrëmjen e djeshme ministrja e re e Arsimit Evis Kushi ka bërë me dije për datën e nisjes së vitit akademik. Sipas ministres Kushi, viti i ri akademik 2020-2021 për universitetet do të nisë më 2 Nëntor. Urdhri është firmosur mbrëmjen e djeshme nga vetë ministrja e re e Arsimit, Evis Kushi. “Urdhëroj: 1. Viti akademik 2020 – 2021 në institucionet…

Read more

Një këndvështrim historik mbi mjekësinë dhe dentistrinë.

Para mesjetës – Historia e mjeksisë dhe dentistrisë fillon që me njeriun e parë në botë. Me zhvillimin e shoqërisë çdo popull dha kontributin e tij edhe në degën e mjeksisë dhe të dentistrisë. Një datë ekzakte kur dentistria filloi si profesion më vete nuk ka, por ka prova të pa kundërshtueshme të ekzistencës së…

Read more