Kulturë/ Një këndvështrim shkencor mbi përfitimet shëndetësore të Agjërimit.

Nga Arbi Tarja dhe Fjoralb Pashollari.Myslimanët anekënd botës kryejnë një herë në vit agjërimin, periudha e të cilit ndryshon sipas vitit. Në vitin 2020 në të cilin ndodhemi, agjërimi filloi më 24 Prill. Myslimanët nuk e mbajnë agjërimin me qëllim rënien në peshë apo për përfitime shëndetesore, por sepse agjerimi është shtylla e tretë e…

Read more

Fizioterapi – Cila është mënyra e duhur e të qëndruarit korrekt në këmbë, ulur, dhe shtrirë?

Nga Fjoralb Pashollari – Fizioterapist Në jetën e përditshme shpeshherë jemi të detyruar të qëndrojmë për një kohë relativisht të gjatë pa lëvizur. Sidomos në periudhën e Covid-19 me të cilin po përballemi sot por gjithashtu edhe kur punojë për orë të gjata në zyrë, kur shohim TV, kur biem për të fjetur etj…Këto situata…

Read more

Si të arrijmë suksesin? – 1O hapa.

1. Tabela e vizionit. – Të pasurit një listë me objektiva të cilat dëshiron ti përmbushësh për një peiudhë të caktuar. – P.sh Dua të mësoj Anglisht brenda vitit të ardhshëm. – Dua të hap biznesin tim brenda 3 vitesh. – Dua të kem punimin më të mirë të diplomës. – Dua të bëhem ekspert në një fushë të caktuar. –…

Read more