A keni ide të shkëlqyera se si të promovoni demokracinë në komunitetin tuaj? A jeni gati për të ndërtuar aftësitë tuaja drejtuese? Dëshironi të takoni liderë të rinj nga e gjithë bota? Tani është shansi juaj! Do të fillojmë të pranojmë aplikime për Bursën Rinore Hurford duke filluar nga 1 maji! Dita e fundit për të paraqitur aplikime është 1 korriku 2020.

Programi për Bursë Rinore Hurford kërkon të ndërtojë aftësitë drejtuese dhe të shfrytëzojë potencialin e aktivistëve të rinj të demokracisë nga e gjithë bota. Përmes programit, aktivistë të rinj kalojnë tre muaj në Sekretariatin e Lëvizjes Botërore, gjatë së cilës ata zgjerojnë lidhjet e tyre globale, ndajnë përvoja me aktivistë të tjerë nga lëvizjet e demokracisë në të gjithë botën dhe kontribuojnë në zhvillimin e Lëvizjes Botërore për Demokraci dhe Rinisë Botërore Lëvizja për demokraci. Bashkëpunëtorët e të Rinjve Hurford përfshihen në takime strategjike; kryejnë hulumtime; dhe organizojnë e udhëheqin prezantime, diskutime në internet dhe seanca për shkëmbimin e informacionit mbi çështjet kryesore të demokracisë. Pas përfundimit të suksesshëm të secilës shoqëri, ata shërbejnë si një pikë qendrore rajonale / e vendit, duke punuar me Rrjetin e Alumnive të Fellowship Rinisë Hurford për të qëndruar të përfshirë dhe për të marrë drejtimin në aktivitetet e Lëvizjes Rinore Botërore.

Për më shumë: https://www.movedemocracy.org/strengthening-democratic-leadership/hurford-youth-fellowship

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *