Përshkrimi i Sfidës.
Qendra e programit të zhvillimit teknologjik e Kombeve të Bashkuara, për inovacion dhe zhvillim të qëndrueshëm i bën thirrje komunitetit global të mbështesë vendet në zhvillim përmes ndarjes dhe transferimit të teknologjisë me burim të hapur (open-source).
Kjo sfidë ka tre veprime prioritare:
– Dizejnimi i mjeteve dhe burimeve të përsëritshme, me kosto të ulët, për të ndihmuar në zbulimin viral.
– Rrafshimi kurbës në bashkësitë me zgjidhje parandaluese.
Ulja e ndikimit të sëmundjes në ekonomitë e këtyre zonave të prekshme.

Kjo situatë e jashtëzakonshme globale kërkon një përgjigje globale. Si përgjigje, Qendra Globale e UNDP-së për Teknologji, po bashkojnë forcat me kompanitë më të mëdha të teknologjisë në botë si Google, Microsoft, Amazon etj… Ne po u bëjmë thirrje zhvilluesve të pajisjeve kompjuterike dhe të programeve kompjuterike, prodhuesve të produkteve, shkencëtarëve, hakerëve, prodhuesve dhe inovatorëve që të bëhen bashkë për të punuar për ata që do të goditen më rëndë nga kjo pandemi.

Për më shumë mund të aplikoni këtu : https://www.hackster.io/contests/UNDPCOVID19

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *